KREP
2 bardak süt,3 adet yumurta,1 kaşık yağ,1 çay kaşığı tuz,1,5 bardak un mikserle iyice çırpılıp hafif koyu bir ayran kıvamına getirilir ve teflon tavaya bir kepçe ile çabuk çabuk dökülüp yayılır alt üst edilerek pişirilir ancak hem çabuk olmunması lazım hemde cıvıklığı iyi ayarlanması lazım ki güzel krepleriniz olsun.
Patates kavurması göbeğinde tavuk sote:
5 adet orta boy haşlanmış patatesi incecik doğrayıp hazırlıyoruz
1 büyük soğanı incecik doğrayıp 5 kaşık zeytinyağında kavuruyoruz ve 1 kaşık salça katıp biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ilave ediyoruz,tuz,kekik,pulbiber ekleyip kavurma işlemini bitiriyoruz.
bu arada başka bir tencerede de tavuk göğüsleri küp küp doğrayıp bir diş sarımsak ve 3 kaşık zeytinyağını kısık ateşte pişiriyoruz(tuz,karabiber,pulbiber,kekik eklemeyi de unutmuyoruz)sulanıp suyunu çektikten sonra biraz kavurup iri doğranmış yeşil biberlerimizi atıp biraz daha çevirdikten sonra en son kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri ilave ederek kapağını kapatıp iyice pişiriyoruz ben bu şekilde servis ettim siz arzunuza göre servis edin lezzetini görmek için denemek lazım:)
KÖZDE PATLICAN(YOĞURTLU)
patlıcanlar közlenip soyulduktan sonra ince ince çentilir biraz tuz atılıp karıştırılır servis tabağına alınıp düzelttikten sonra üzerine yoğurt ve mayonez karışımı dökülür en üste de eritilmiş tereyağında domates salçası bir iki çevrilip az bir suyla sos haline getirildikten sonra patlıcanların üzerine gezdirilir naneyle süslenir AFİYETLER OLSUN
No comments:
Post a Comment