Wednesday, December 25, 2013

KREPLİ ISPANAKLI BÖREK


krepli ispanakli borek 1

Malzemeler;

-1 kg ıspanak

-1 tane orta boy soğan

-biraz sıvıyag

-tuz

-karabiber

-pulbiber

Krep için;

-yarım lt süt

-2 yumurta

-1.5 su bardağı un

Beşemel sos için,

-2 yemek kaşığı un

-3 su bardağı süt

-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ)

-tuz

-karabiber

Üzeri için;

-rendelenmiş kaşar

Yapılışı;:Ispanaklar iyice yıkanır ve doğranır.Soğan soyulur ve küçük küçük doğranır.Tencereye sıvıyağ konur,soğanlar koyulur ve sotelenir.Daha sonra ıspanaklar ilave edilir ve pişirilir.Karabiber,tuz,pulbiber koyulur ve altı kapatılır.

Krebin yapılışı;Yumurta ve süt çırpılır,un ilave edilir.Biraz tuz konulur.5-10 dk. bekletilir.Eger pütürleri varsa blenderan geçirilir.1 tavaya tereyağ yada sıvıyağ koyulur.Isınınca 1 kepçe krep ilave edilir.Alt-üst edilerek pişirilir.Krepler bitene kadar aynı işlem devam edilir.

krepli ispanakli borek 2

krepli ispanakli borek 3

Beşemel sosun yapılışı;Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur.Eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Hızla sütü ilave edilir.Telle karıstırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir, ocaktan alınır.

krepli ispanakli borek 4

Borcamın en altına bir adet krep konur.

krepli ispanakli borek 5

Üzerine ıspanaklı harçtan koyulur.

krepli ispanakli borek 6

Üzerine tekrar krep ve ıspanak koyulur.Krepler bitene kadar aynı işlem devam edilir.(yaklaşık 8-10 katlı oluyor)

krepli ispanakli borek 7

Üzerine beşamel sos dökülür.

krepli ispanakli borek 8

Üzerinede kaşar rendesi koyulur.

krepli ispanakli borek 9

200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

krepli ispanakli borek 10

No comments:

Post a Comment