ISPANAKLI HARCI
1 kg ıspanak
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber.
BEŞAMEL SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
KREP
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
tuz
DOMATES SOSU İÇİN
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 avuç içi kadar ceviz.
YAPILIŞI
Krepler tavada pişirildikten sonra ayrı bir yerde ıspanak soganla kavrulur.Ayrı bir yerde beşamel sos pişirilir.Sosun içine ıspanak eklenip karıştırılır.Kreplerin arasına bu karışımdan sürdükten sonra rulo yapıp verevine kesiyoruz.Üzeri için ayrı bir yerde domates sosunu pişiriyoruz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment