Thursday, December 12, 2013

Maden Sodalı Gül Krep Tarifi



Maden Sodalı Gül Krep Nasıl Yapılır

Bu hafta Pazar Kahvaltımızda Krep rulolarım vardı. Fırında başemal soslu yapacakken vazgeçip sade yedik. Artık duymayan bilmeyen yok. Çok seçen oğlum -:( 

İçersine istediğiniz malzemeleri doldurup rulo yapabilirsiniz. Ben bu defa pastırmalısını yaptım. Pişirme kabına yatık yerleştirip üzerine başemal sos ile fırına verebilirsiniz. 





maden sodali gul krep tarifi 1




Değişik Krep Tarifi 



Maden Sodalı Krep İçin Malzemeler

1 Su bardağı Maden sodası

1 Su bardağı süt

2 Yumurta

2 Su bardağı Un

1 çay kaşığı tuz





maden sodali gul krep tarifi 2

Maden Sodalı krep fikrini ilk Cahide ve Jibek hanımların sitesinde okumuştum. Uzun zaman oldu. Komşumun annesi karbonatlı yapıyordu .Her ikisinide hiç denememiştim. Benim Krep tarifim  klasik Anne cızlamasıdır. 

Buradada bahsetmekde yarar görüyorum. Krep fazla kızartılmaz kızartılırsa kurur. Yumuşak ve kolay şekil verebilmek içinse ince dökülmesi gerekir. İyi teflon tavanız varsa zaten bir defada incecik dökülüp yağsız dahi pişecektir.


Maden Sodalı Gül Krep Yapılışı:





maden sodali gul krep tarifi 3

Süt , yumurta ve unu karıştıralım inceltelim.Tuz ilave edelim.İyice karışmalı ve topak olmamalı. Maden sodasını da döküp kıvamına bakalım. Kesinlikle akıcı ve 

pürüzsüz sıvı malzeme olmalıdır. 

Teflon tavamızı çok hafif bir fırça yardımı ile yağlıyalım.

1 kepçe ile Krep hamurumuzdan tavaya dökelim .Kaşığın tersi ile yada tavayı sallıyarak akıcı hamurun tavaya yayılmasını sağlıyalım. Zaten akıcı ise hemen kendisi yayılacaktır tavanın tabanının şekline bürünecektir. 

İki tarafınıda çevirerek pişirelim tezgahımıza alıp iç malzemeden geniş tarafına yayalım . (Burada kendimi eleştirmem gerekirse kreplerim kalın oldu. Size daha ince dökmenizi önereceğim.) 

Rulo yapıp kendi etrafında döndürerek saralım ve kürdanla tutturalım. Üzerlerine domates, zeytin, maydanoz , yeşil biber ile tuturup servis yapalım. 

Afiyet olsun. 


maden sodali gul krep tarifi 4


Değişik Krep Tarifleri
Maden Sodalı Gül Krep Tarifi 

                                    Nursevince


No comments:

Post a Comment