Hadi artık tarife geçelim:
Krep:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un(1 parmak eksik)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Sote:
750 gr kuşbaşı et(minik doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 kaşık yağ(tercih sizin)
5 adet sivri biber
1 adet domates
10-15 adet mantar
1 tatlı kaşığı salça
kekik,pul biber,karabiber,tuz
1 su bardağı sıcak su
Üzerine:
Krep sayısı kadar dilim kaşar
Dilim domates
*Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp cıvık bir hamur hazırlayalım..
*Birer kepçe hafif yağlanmış tavaya dökerek(veya yağsız tavada) önlü arkalı pişirelim..
*Krepler hazır olunca çok minik doğranmış etleri , yemeklik doğranmış soğanla yağda kavuralım
(burada önemli olan önce kendi suyunu bıraktırıp sonra da kısık ateşte o suyu çekene kadar kendi yağında cızırdayana kadar pişirmek)
*Ardından sırasıyla 2-3 dakika arayla minik doğranmış biberleri,mantarları, domatesleri,salçayı ve bir bardak sıcak suyu koyup et pişene kadar iyice pişirelim.
*İnerken kekik, pul biber, karabiber ve tuz ekleyelim
*Kreplerin içine bir-iki kaşık koyup bohça şeklinde kapatalım
*Üzerine kaşar dilimi ve domates koyup fırında hafif eriyene kadar tutalım..
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment